top of page

Maak een stempelbox!

Deze pagina en de stempelboxen zijn in aanbouw, binnenkort kun je met het @ankevandelden stempelspel gratis op avontuur!

berg-
E1420D72-40C6-429B-B495-C4E5D33345B2.JPG
Abstract Background

Zo werkt het

 

 

 

Wat voor box kun je gebruiken
 

Voor bijvoorbeeld Geocaches worden vaak eenvoudige plastic bewaartrommels met 4 afsluitclips gebruikt, maar alles kan in principe. Let er in ieder geval goed op dat de box waterdicht is (sluit hij goed af?) en dat de stempel erin past! 

 

Je mag het simpel of creatief maken als je wilt. Je kunt een bijzondere box maken, of eerder voor een bijzondere plek kiezen (of allebei). Of je houdt beide simpel maar vertelt mensen met een soort mini speurtocht wel iets over de omgeving. Alles is goed. 

Check éérst bij de al bestaande stempelboxen of jouw provincie op groen staat. Zo ja: meld je dan bij mij aan.

Wat moet er in de box
 

- Een opschrijfboekje en eventueel potloodje of pen  

- De stempel 

- Zorg dat er een papiertje inzit (eventueel geplastificeerd) waar opstaat: dat het een spelonderdeel is, dat mensen het moeten laten liggen als ze het per ongeluk vinden en dat ze de stempel NIET mee mogen nemen. 
- LAAT OOK EEN MAILADRES ACHTER WAAROP ZE JE KUNNEN BEREIKEN!

 

Over de stempel: 
 

Zorg dat op de stempel in ieder geval de tekst ‘Ankes stempelspel’ staat, en daarnaast eventueel 1 uniek kenmerk. Dat kan zijn: de naam van je provincie, de naam van je box, of een klein plaatje/tekentje/logootje. Hoe klein of groot de stempel is, maakt verder niet uit. 

 

Zoektermen die je eventueel kunt gebruiken:
 

- Gepersonaliseerde stempel 

- Stempel geocaching 

En je kunt bijvoorbeeld kijken op www.geocachingshop.nl  

Verstoppen 
 

Allereerst: veiligheid voorop! Plaats nóóit een box daar waar de mensen die het gaan zoeken zich onveilig moeten gedragen in bijvoorbeeld het verkeer of de natuur. 

 

Let erop dat je toestemming van de eigenaar van de grond hebt waar je de box plaatst, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar iets in een officieel gebied van Natuurmonumenten leggen. Dan moet je eerst even aan iemand die over die regio gaat vragen of je iets mag verstoppen voor een spel en dat je uiteraard de natuur volledig respecteren zult. 

 

Let op de natuur. Zorg er voor dat mensen niet door beschermd gebied hoeven te walsen, ga niet zomaar gaten graven. Wij zijn te gast in de natuur, wees 100% respectvol. 

Tot slot: zorg dat je de plek zelf makkelijk kunt bereiken, voor eventueel onderhoud.

Coördinaat
 

Let erop dat de box zo verstopt is dat hij niet door jan en alleman wordt opgemerkt. 

 

Peil het coördinaat waar je cache ligt. Het coördinaat moet je bij mij melden in dit formaat (graden, minuten, seconden). Dit is een voorbeeld coördinaat dat je ook exact zo in google maps kunt invoeren: 

N52 21.124 E004 31.125 

 

Let op: als je peilt in Google Maps moet je het coördinaat nog omzetten. 

Kopieer je coördinaten uit Google Maps en plak ze hier:
 

https://www.gpscoordinaten.nl/converteer-gps-coordinaten.php
 

(Bovenaan bij de input latitude-longitude) en converteer ze. De 2e van boven is dan ‘graden, minuten’, dat coördinaat moet je aan mij sturen. 

 

Let op dat het coördinaat echt exáct op de plek is waar je stempelbox is verstopt. Navigatie is sowieso al vaak maar op zo’n 10 meter nauwkeurig, dus we moeten het zo precies mogelijk meten. 

Alles klaar? Stuur mij:
 

- Provincie, regio en het coördinaat van je cache.  

- Je insta-naam zodat mensen je eventueel een hint kunnen vragen.
- Je kunt ook direct een korte hint meesturen, dan zet ik het erbij op de website. 

Op het moment dat je je inzending verstuurt ga je ermee akkoord dat je begrijpt dat deelname op eigen risico is en dat het project op ieder moment gestopt kan worden, mochten omstandigheden dit verlangen. 

Liever deze tekst als PDF?
bottom of page